Van der Elst na uitspraken Carrasco over Saudi-Arabië: “Ik vind dat pijnlijk”

Van der Elst na uitspraken Carrasco over Saudi-Arabië: “Ik vind dat pijnlijk”

08-09-2023 17:32
19

Franky Van der Elst reageert op de persconferentie van Rode Duivel Yannick Carrasco. Van der Elst was niet te spreken over de antwoorden die Carrasco gaf op de vragen over Saoedi-Arabië. Het land dat al erg lange tijd onder vuur ligt wanneer het gaat over de schending van mensenrechten.

Carrasco sprak op de persconferentie van de Rode Duivels de schendingen van de mensenrechten in Saoedi-Arabië tegen. “Dat was niet het slimste, hé. Zeggen dat er in Saudi-Arabië toch vrouwen op straat lopen, dus wat is dan het probleem? Ik vind dat pijnlijk”, citeert Het Belang van Limburg Van der Elst.

Van der Elst wordt vervolgens de vraag gesteld of Tedesco Carrasco aan zijn oren moet trekken om zijn uitspraken over Saoedi-Arabië. “Iemand – ik weet niet wie – moet alleszins eens met hem gaan praten en zeggen: Yannick, de keuze die je maakt, oké, maar zeg dan dat je voor het geld kiest en probeer het niet te rechtvaardigen door dingen te zeggen die niet kloppen”, vertelt Van der Elst.

Van der Elst moest door de uitspraken van Carrasco denken aan het liedje Politiek van Bram Vermeulen. “Als ik niet kijk, heb ik het niet gezien, wist ik er niets van, kunnen ze mij niets maken, dus ik kijk niet”, besluit Van der Elst.