Wat ben ik blij dat Bakayoko in ieder geval bij PSV is gebleven

"Wat ben ik blij dat Bakayoko in ieder geval bij PSV is gebleven"

6 september - 17:41

Isaac Babadi maakte van dichtbij de hectische Deadline Day bij PSV mee. Met het vertrek van Ibrahim Sangaré en het blijven van Johan Bakayoko was het een dag met een lach en een traan, aangezien allebei echte maatjes van hem zijn. Met zijn eigen periode voor Deadline Day is Babadi nog altijd enorm blij.

"Hij stond met tranen in zijn ogen bij de afscheidsspeech", vertelt Babadi over de laatste dag van Sangaré tegen het Eindhovens Dagblad. "Dat was heel indrukwekkend en emotioneel. Ibrahim was ook als een grote broer voor mij en misschien wel mijn favoriet. Nu moet ik zijn woorden en lessen gebruiken om zelf door te groeien." Sangaré vertrok uiteindelijk op de laatste dag van de transferwindow naar Nottingham Forest.

Ook rond zijn andere vriend Bakayoko was er nog veel te doen op Deadline Day. Babadi en de Rode Duivel hebben nog elke dag contact en dus wist de jonge middenvelder al wel dat zijn maatje zou blijven. "Wat ben ik blij dat hij in ieder geval gebleven is bij ons. Ik volgde de transferperiode op de voet en vond het allemaal spannend, maar hij had ook tegen mij gezegd dat hij zou blijven. Gelukkig maar."

Voor Babadi is de start van het seizoen nog altijd onwerkelijk. Zo mocht hij beginnen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en scoorde hij in de eerste Champions League-ontmoeting met Sturm Graz. "Volgens de trainers had ik het verdiend om te spelen en ik besef nog nauwelijks wat er allemaal is gebeurd. Het was een heerlijke tijd. Sindsdien moet ik wat meer dingen managen, als het ware."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s