Ploegmaat Openda over transfer: Denk dat Leipzig een tussenstap kan zijn

Ploegmaat Openda over transfer: "Denk dat Leipzig een tussenstap kan zijn"

06-09-2023 13:20

Xavi Simons is heel blij met zijn overstap van PSV naar RB Leipzig, waar hij samenspeelt met Rode Duivel Loïs Openda. De aanvaller vond dat het tijd was voor een stap hogerop na een topjaar in Eindhoven, ook al speelden er ook andere dingen mee in zijn transfer. Het vertrek van coach Ruud van Nistelrooij bijvoorbeeld.

Simons had een erg goede band met de trainer die hem koste wat kost naar PSV wilde halen. Zijn vertrek hakte er dan ook zeker in. "Het is wel iets geweest om mee te wegen", vertelt Simons over Van Nistelrooij tegen het Algemeen Dagblad. "Hij was degene die mij heeft gebracht en vertrouwen gaf. Als je zo'n trainer hebt die elke dag graag met je werkt, dat is fijn. Ik weet niet of ik wél was gebleven als híj was gebleven. Mijn vertrek was sowieso realistisch."

Uiteindelijk maakte Simons de stap dus alsnog en voor hem was er geen andere keuze dan RB Leipzig. "Het sportieve aspect stond op één in mijn keuze. Ik wilde na PSV niet ineens een héél grote stap maken. Dat is niet verstandig. Ik denk dat Leipzig een tussenstap kan zijn. Als ik hier presteer, komt er vanzelf iets nóg groters. Mijn ambitie is om ooit het allerhoogste niveau in het voetbal te bereiken."