Ophef transfer Wijnaldum naar Saoedi-Arabië: ''Moet nooit meer zijn bek opendoen''

Ophef transfer Wijnaldum naar Saoedi-Arabië: ''Moet nooit meer zijn bek opendoen''

02-09-2023 13:35 Laatste update: 13:27
6

De aanstaande transfer van Georginio Wijnaldum naar het Saudische Al Ettifaq maakt de tongen los. Johan Derksen en René van der Gijp zijn erg kritisch op de Oranje-international, die beticht wordt van hypocrisie. 

Wijnaldum staat volgens de laatste berichtgeving van onder meer Fabrizio Romano op het punt om Paris Saint-Germain te veruillen voor Al Ettifaq. Bij de club uit Saudi-Arabië is Steven Gerrard trainer. "Dat is een schande", aldus een felle Derksen vrijdagavond tijdens de uitzending van Vandaag Inside. 

"Toen ik een grap maakte over Akwasi, hebben ze ons gecanceld", vervolgt hij. "In geen land worden de mensenrechten erger geschonden dan waar hij het geld gaat halen. Die gozer moet nooit meer zijn bek opendoen."

Ook Van der Gijp kan de naderende lucratieve transfer van Wijnaldum maar moeilijk bevatten. "Heel bijzonder, absurd. Als je zo staat voor de medemens, zo wil hij zich profileren, dan is dit wel heel bijzonder. Na een grap over Akwasi was het land te klein. En hij gaat nu daarheen. Dat is gewoon absurd." Naar alle verwachting komt de transfer van Wijnaldum snel rond. Er is overigens nog tijd zat voor Al Ettifaq, want de Saudische markt is nog twintig dagen open.