Nottingham Forest haalt last-minute naast Sangaré en Origi ook Omobamidele

Nottingham Forest haalt last-minute naast Sangaré en Origi ook Omobamidele

02-09-2023 12:25 Laatste update: 12:28
2

Nottingham Forest was op Deadline Day zonder twijfel een van de drukste clubs van Europa. Na het verstrijken van de deadline werden er nog drie spelers gepresenteerd, waaronder de Belg Divock Origi en Ibrahim Sangaré.

Vrijdagochtend werd duidelijk dat Sangaré besloot bij PSV te vertrekken, om een contract bij Forest te tekenen. Vanaf dat moment werd alles in gang gezet, waarna het papierwerk vlak voor middernacht werd afgerond. Bij Forest op de kantoren werd op het laatste moment keihard gewerkt, want ook de transfers van Divock Origi en Andrew Omobamidele werden net op tijd ingediend bij de Engelse voetbalbond.

Omobamidele, een 21-jarige centrale verdediger, komt over van Norwich City en tekent een vijfjarig contract bij Forest. Origi, die een verleden bij Liverpool heeft, keert op 28-jarige leeftijd terug in de Premier League. Hij wordt voor één seizoen gehuurd van AC Milan, dat hem vorig jaar transfervrij overnam van The Reds.

Precies om 02.00 uur werd Omobamidele gepresenteerd door Forest. Veertig minuten later werd de balans opgemaakt, waarna de computers in Nottingham werden uitgeschakeld.