OFFICIEEl: PSG betaalt 90 miljoen euro voor Kolo Muani

OFFICIEEl: PSG betaalt 90 miljoen euro voor Kolo Muani

02-09-2023 00:37

Paris Saint-Germain heeft op de valreep nog negentig miljoen euro gespendeerd op de transfermarkt. Randal Kolo Muani komt na lang gesteggel tóch nog over van Eintracht Frankfurt. De Fransman heeft in Parijs een contract voor vijf jaar getekend. 

Kolo Muani leek aanvankelijk zijn gedroomde overstap naar PSG te kunnen vergeten, omdat Eintracht Frankfurt er voor het einde van de Duitse deadline (18.00 uur) niet in slaagde een vervanger aan te trekken. Tóch werd de duurste transfer van Deadline Day nog vlotgetrokken. PSG betaalt 80 miljoen euro, plus 15 miljoen aan bonussen.

Kolo Muani sloeg de trainingen en de wedstrijd van Frankfurt van afgelopen donderdag al over, omdat hij er rekening mee had gehouden dat hij naar PSG zou verkassen. De 24-jarige aanvaller krijgt zijn zin en mag vertrekken.

Kolo Muani speelde pas een jaar voor Frankfurt, dat hem wegplukte bij FC Nantes. In 50 optredens scoorde hij 26 keer. Het leverde hem een plek in de WK-selectie van Frankrijk op. In de verlenging van de finale tegen Argentinië kreeg hij dé kans om zijn land naar de wereldtitel te schieten, maar doelman Emiliano Martínez besliste anders.

PSG sloeg deze zomer ook al 80 miljoen euro stuk op spits Gonçalo Ramos, die overkwam van Benfica. De Portugees wordt in eerste instantie gehuurd, met een verplichte optie tot koop.