'Man Utd-directeur in Italië voor Amrabat-deal, Fiorentina heeft opvolger binnen'

'Man Utd-directeur in Italië voor Amrabat-deal, Fiorentina heeft opvolger binnen'

01-09-2023 14:05
2

Matt Hargreaves, directeur voetbalzaken van Manchester United, is afgereisd naar Florence om de transfer van Sofyan Amrabat af te ronden. Dat meldt The Athletic. Ondertussen is Fiorentina al druk bezig met het aantrekken van een vervanger voor de Marokkaans international, die staat te popelen om zichzelf een speler van The Red Devils te mogen noemen. 

Na een ellenlange transfersoap, waarin ook Fulham donderdagavond nog om de hoek kwam kijken, lijkt Amrabat dan toch echt naar United te verkassen. The Athletic weet dat Hargreaves op het vliegtuig naar Italië is gestapt. Er is tot op heden nog geen akkoord met Fiorentina, maar er wordt nog altijd wel druk onderhandeld. De verwachtingen omtrent een mogelijk akkoord zijn positief. 

De ploeg van manager Erik ten Hag is vanwege de Financial Fair Play-regels niet in staat om Amrabat definitief over te nemen, iets wat Fiorentina het liefst ziet gebeuren. Een huurdeal lijkt dus op dit moment het meest waarschijnlijk. Een voorwaarde van de Italiaanse club is wel dat daar koste wat koste een optie tot koop in wordt meegenomen. De waarde van de controlerende middenvelder wordt geschat op ongeveer 35 miljoen euro. 

Ondertussen is La Viola druk bezig met een vervanger voor Amrabat. Volgens Fabrizio Romano staat de club op het punt om een akkoord te bereiken met Sassuolo over een transfer van Maxime Lopez. De Italiaanse transferexpert verwacht dat de Amrabat-deal snel wordt afgerond, waarna Lopez gepresenteerd kwan worden in Florence.