Chelsea slaat opnieuw slag na halen Lavia, Palmer komt over van Manchester City

Chelsea slaat opnieuw slag na halen Lavia, Palmer komt over van Manchester City

01-09-2023 10:53
15

Chelsea shopt bij Manchester City. Cole Palmer (21) verruilt het Etihad Stadium voor Stamford Bridge. Hij is de twaalfde miljoenenaankoop van The Blues deze zomer. De Engelsman komt voor meer dan 46 miljoen euro over van Manchester City en tekent net als de andere aankopen een monstercontract tot de zomer van 2030.

Chelsea betaalt 46 miljoen euro voor Palmer, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot maximaal 52,5 miljoen euro. De Engelse jeugdinternational liet in de eerste weken van het seizoen een sterke indruk achter en was trefzeker in de strijd om de Europese Supercup én Community Shield. Door de moordende concurrentie bij City, kiest Palmer nu eieren voor zijn geld.

Chelsea heeft na het vastleggen van Palmer alweer meer dan 450 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers. Moisés Caicedo, Roméo Lavia, Christopher Nkunku, Axel Disasi, Nicolas Jackson, Lesley Ugochukwu, Robert Sénchez, Djordje Petrovic, Deivid Washington, Angelo Gabriel en Diego Moreira tekenden deze zomer al.

"Spelen bij Manchester City was voor mij een geweldige reis en ik heb van elk moment genoten", neemt Palmer afscheid van Manchester City. "Ik ga hier weg met geweldige herinneringen, maar vertrekken is mijn volgende stap. Ik wens de club het allerbeste in de toekomst."