Griekse media na AEK Athene-Antwerp: ‘Bitterheid, teleurstelling en realisme’

Griekse media na AEK Athene-Antwerp: ‘Bitterheid, teleurstelling en realisme’

31-08-2023 09:00
5

Royal Antwerp FC schakelde in de voorronde van de Champions League AEK Athene uit. VoetbalPrimeur.be ging een kijkje nemen wat de Griekse media schreef over de Europese clash.

Sport 24 zag dat Mark van Bommel en zijn manschappen een duidelijk plan hadden. ‘De Belgische kampioen had een manier om AEK pijn te doen en hun zwakke punten uit te buiten. De manier van spelen van de Belgen zorgde ervoor dat AEK niet veel kon forceren. De uitschakeling is dan ook normaal’, klinkt het.

Antwerp stond als een verdedigend blok. ‘De match was heel moeilijk om te draaien voor AEK Athene. Antwerp verdedigde de voorsprong met man en macht, tot op het irritante randje. Het leek wel alsof ze met dertien speelden en vervolgens met venijnige counters AEK pijn deden.’

In La Gazzetta spreekt de kop boekdelen: ‘Bitterheid, teleurstelling en realisme!’ De Griekse krant en journalist George Tsakiris noemde het tegendoelpunt van AEK ‘enorm grappig’ door de onoplettendheid en zag hoe coach Almeida zeer ontgoocheld was. ‘Gefrustreerd en bitter', klinkt het.