'Van Hooijdonk geniet interesse van CL-club en kan in voetsporen van vader treden'

'Van Hooijdonk geniet interesse van CL-club en kan in voetsporen van vader treden'

30 augustus - 22:32
2

Sydney van Hooijdonk kan volgens The Daily Record in de voetsporen van zijn vader Pierre treden. De 23-jarige spits, die bij Bologna weinig perspectief heeft op speelminuten, staat in de belangstelling van Celtic

Van Hooijdonk werd afgelopen seizoen derde in het topscorersklassement van de Eredivisie, door in het shirt van sc Heerenveen zestien keer het net te vinden. Ondanks dat indrukwekkende aantal lijkt zijn tijd er bij Bologna op te zitten. De Nederlander heeft nog een contract tot medio 2025, maar trainer Thiago Motta betrekt hem nauwelijks in de plannen. Celtic hoopt te profiteren van de situatie. 

Een relatief laag bod van de Schotse topclub zou moeten volstaan, zo is te lezen. Ook VfL Wolfsburg zou van Hooijdonk op de korrel hebben. Mocht hij uiteindelijk naar The Celts vertrekken, dan staat er voor hem Champions League-voetbal op het programma. Celtic werd afgelopen seizoen namelijk kampioen, waardoor het zich automatisch plaatste voor de groepsfase van het miljardenbal. 

De naam Van Hooijdonk is geen onbekende op Celtic Park. Zijn vader Pierre speelde van januari 1995 tot juli 1996 ook bij de 53-voudig landskampioen. In 69 wedstrijden maakte hij destijds 44 doelpunten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s