'Chelsea wil uitblinkend jeugdproduct van Man City (21) aan selectie toevoegen'

'Chelsea wil uitblinkend jeugdproduct van Man City (21) aan selectie toevoegen'

30-08-2023 14:44
2

Chelsea FC wil Cole Palmer deze zomer nog naar Stamford Bridge halen. De 21-jarige middenvelder valt de laatste weken in positieve zin op bij Manchester City en kan de laatste aanwinst van The Blues worden.

Palmer kwam dit seizoen drie keer in actie en wist twee keer te scoren voor City, zowel in de UEFA Super Cup als in de Community Shield. De jonge middenvelder laat een stijgende lijn zien, maar kan door de concurrentie bij The Citizens maar op weinig speeltijd rekenen. Transferexpert Fabrizio Romano schrijft dat Chelsea zeer onder de indruk is van de Engelsman. De club hoopt zo snel mogelijk met gesprekken te starten, aangezien de transferdeadline al over enkele dagen verstrijkt.

De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van City en voegde zich in 2021 bij het eerste elftal. Het afgelopen seizoen mocht Palmer veertien keer opdraven in de Premier League, maar speelde slechts twee volledige wedstrijden. "Ik weet dat Cole vorig seizoen meer minuten wilde maken en dat niet deed", liet manager Pep Guardiola onlangs weten. "We gaan Cole niet verhuren: of hij blijft, of hij wordt verkocht."