OFFICIEEL: Kudus vertrekt van Ajax naar West Ham, club maakt transfersom bekend

OFFICIEEL: Kudus vertrekt van Ajax naar West Ham, club maakt transfersom bekend

27-08-2023 20:46
1

Het is officieel: Ajax heeft Mohammed Kudus verkocht aan West Ham United. De Ghanese middenvelder annex aanvaller (23) heeft in Londen zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract, met een optie voor een zesde seizoen.

Ajax ontvangt 43 miljoen euro voor Kudus, die in 2020 voor negen miljoen euro overkwam van FC Nordsjaelland. Dat bedrag kan oplopen tot 46 miljoen euro.  Na een vliegende start en vervolgens een lange periode met blessures, kreeg de WK-ster van Ghana vorig seizoen de smaak te pakken. Dat levert hem nu zijn gedroomde Premier League-transfer op.

Kudus speelde donderdagavond tegen Ludogorets (1-4) zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Het werd een afscheid in stijl: de Ajacied produceerde een hattrick. Na afloop bevestigden Kudus en Maurice Steijn het aanstaande vertrek. "Als het helemaal definitief is, gaan we hem zeker missen", zei de Ajax-trainer.

Kudus wordt bij West Ham United ploeggenoot van Edson Álvarez, die eerder deze zomer dezelfde weg bewandelde. Last minute-pogingen vanuit Saudi-Arabië om de deal nog te kapen, bleken vruchteloos.