Club Brugge ‘verrast’ in Spanje, reacties uit de Spaanse pers

Club Brugge ‘verrast’ in Spanje, reacties uit de Spaanse pers

25-08-2023 10:00 Laatste update: 19:30
27

Club Brugge versloeg CA Osasuna donderdagavond op Spaanse bodem met 1-2. De recente confrontatie in de laatste voorronde van de Conference League was natuurlijk een prooi voor Spaanse journalisten, die hun zegje deden over de match.

Weinig problemen
'Osasuna struikelt in El Sadar: twee nederlagen in twee wedstrijden', kopte Marca. 'Het was niet de avond zoals Jagoba Arrasate en zijn ploeg zich hadden voorgesteld', schreef de Spaanse krant over de teleurstellende thuisploeg, die afgelopen zaterdag ook al van Athletic Bilbao verloor in LaLiga. 'In El Sadar, dat volledig in het rood was uitgedost, wist Osasuna niet hoe ze het Belgische team moesten bestrijden dat weinig problemen kende in Pamplona', aldus Marca.

Beide ploegen domineerden één helft
AS analyseerde de prestaties van beide teams grondig. 'De rojillos domineerden in de eerste helft, maar Club Brugge vocht zich in de tweede helft terug', noteerde AS. De krant stipte momenten aan zoals het pakken van de leiding door Club Brugge vroeg in de tweede helft door een goal van Andreas Skov Olsen en de kopbal van Chimy Ávila na een scherpe pass van Jon Moncayola. Echter, de vreugde van Osasuna was van korte duur door Maxim De Cuyper zijn beslissende treffer voor Club Brugge.

Club Brugge verrast Osasuna
Mundo Deportivo keek alvast vooruit op de return. 'Osasuna werd verrast in de heenwedstrijd van de play-offs van de Conference League', schreef de Spaanse krant, die hogere kansen voor de Spaanse ploeg inschatte. 'In werkelijkheid was Osasuna in de eerste helft superieur. Ze hadden de controle over het spel en de meeste kansen', aldus Mundo Deportivo. Mundo Deportivo suggereert dat er in België veel schade kan worden aangericht en dat de strijd nog volledig openligt. Volgens de krant is het Europese avontuur van Osasuna nog maar net begonnen.

De tweede match tussen Club Brugge en Osasuna wordt gespeeld op donderdag 31 augustus om 20:00 uur in het welbekende Jan Breydelstadion.