Royal Antwerp FC houdt stand tegen Athene, flinke stap richting Champions League

22-08-2023 23:00 Laatste update: 23:05
62

Royal Antwerp FC heeft thuis knap stand gehouden en wint met 1-0 van AEK Athene in de eerste match van het tweeluik. Het doelpunt kwam van de voet van spits Vincent Janssen, na een assist op maat van jongeling Arthur Vermeeren. Antwerp kreeg in de 50e minuut een rode kaart maar wist de overwinning over de streep te trekken. Antwerp kan zich volgende week plaatsen voor de groepsfase van de Champions League in de returnmatch tegen Athene.

Royal Antwerp en AEK Athene begonnen aan hun tweeluik in de Play-Offs voor de groepsfase van de Champions League. Antwerp startte sterk en wist direct gevaar te stichten achterin bij de Grieken. Na zestien minuten spelen kwam Antwerp op voorsprong via Vincent Janssen. De spits rondde knap af na een prima assists van jongeling Arthur Vermeeren.

Vooral Mandela Keita maakte tijdens de eerste helft een sterke indruk bij The Great Old. Na de 25e minuut begonnen de Grieken toch aan te zetten. Er ontstonden meerdere Griekse aanvallen, waarbij Antwerp een aantal keer moest ingrijpen om erger te voorkomen.

In de slotfase van de eerste helft kwam Athene wel erg dichtbij, de manschappen van hoofdtrainer Mark van Bommel mochten opgelucht ademhalen toen de scheidsrechter floot voor de rust. Athene had de gelijkmaker verdiend qua spelbeeld en mogelijkheden.

De tweede helft begon en de Grieken gaven gelijk aan wat de intenties waren. Athene ging verder waar het de eerste helft mee geëindigd was, aanvallen. In de 50e minuut beging Jelle Bataille een veel te harde tackle op de enkel van Gacinovic. De scheidsrechter trok de rode kaart en Antwerp moest met tien man verder.

Hoofdtrainer Mark van Bommel greep in met een dubbele wissel en schakelde naar een 5-3-1 systeem. De Grieken zetten hun aanvallen voort en het was aan Antwerp om stand te houden. De Grieken bleven komen, maar Antwerp bleek zoals zo vaak afgelopen seizoen het geval was, een zeer stugge formatie.

Athene bleef het proberen, en de tijd tikte langzaam maar zeker verder. Antwerp kwam er zelden ook nog uit, maar verdedigen was hoofdzaak. The Great Old verdedigde met man en macht. In de slotfase waren de Grieken zeer dichtbij, maar Antwerp wist stand te houden en boekte een prima resultaat in de eerste match van het tweeluik met Athene.