Fadiga (Gent) na heftige periode: “Licentie was ingetrokken, onzekere tijden”

Fadiga (Gent) na heftige periode: “Licentie was ingetrokken, onzekere tijden”

16-08-2023 22:08

Noah Fadiga, de nieuwe rechtervleugelverdediger van KAA Gent, vertelt over zijn nieuwe avontuur bij De Buffalo’s. Fadiga vertelt over het warme welkom dat hij kreeg bij de selectie van Hein Vanhaezebrouck en over de moeilijke periode die hij kende na de Franse testen rondom zijn hart.

Fadiga kwam deze transferperiode transfervrij over van het Franse Stade Brestois. Fadiga vertelt dat hij zeer warm werd onthaald bij Gent. “Het zijn allemaal toffe jongens, ik merk dat de groep heel hecht is. Grote saamhorigheid, ik had echt een warm welkom van iedereen”, deelt Fadiga via de officiële kanalen van Gent.

Fadiga vertelt wat er precies gebeurde bij zijn vorige club. “Er is vastgesteld dat ik een anomalie had in mijn hartslag, heel dat verhaal is gestart nadat ik een willekeurige test had. Het heeft in mijn nadeel gespeeld dat mijn vader hartproblemen had in het verleden. Daardoor ben ik door een moeilijke periode gegaan en moest er veel onderzocht worden”, vertelt de verdediger.

Fadiga deelt dat zijn vader Khalilou Fadiga een grote rol speelde in de exit bij Stade Brestois. “Mijn vader heeft een grote rol gespeeld waardoor ik noodgedwongen uit de Franse Ligue moest vertrekken. Mijn licentie was ingetrokken van de Franse bond, waardoor ik niet meer op een voetbalveld mocht staan”, deelt Fadiga.

Blij om nu bij Gent te zijn 
Fadiga vertelt dat hij zelf nooit iets heeft gemerkt aan zijn hart, de vleugelverdediger is blij om dat hoofdstuk nu achter zich te laten. “Ik ben hier nu en ik ben blij dat ik hier ben. Ik heb enorm veel testen ondergaan, zowel in Frankrijk als hier in België. Dat heeft een tijdje geduurd en dat waren moeilijke en onzekere tijden. Alles blijkt nu in orde te zijn met mij. Ik heb daar verder zelf nooit iets van gemerkt”, meent Fadiga.

Fadiga vervolgt door te melden dat hij er nu niet meer mee bezig is en zijn volledige aandacht richt op het voetbal. “Het houdt me absoluut niet bezig, ik heb nooit iets gevoeld. Ik was een beetje perplex hoe de dingen zijn verlopen, maar als ik op het veld sta dan ligt mijn focus volledig daar. Ik ben daar eigenlijk niet meer mee bezig, tenzij er vragen over worden gesteld”, besluit Fadiga.