NAC geeft reactie rond rel Van Hooijdonk: 'Uitspraken op persoonlijke titel'

NAC geeft reactie rond rel Van Hooijdonk: 'Uitspraken op persoonlijke titel'

16-08-2023 21:50

Pierre van Hooijdonk hoeft niet bang te zijn dat hij zijn functie bij NAC kwijt zal raken. De analist en voormalig speler van de Bredanaren is sinds een klein jaar lid van de raad van commissarissen van NAC. Volgens de clubleiding van NAC heeft zijn akkefietje met Maurice Steijn in ieder geval geen invloed op zijn functioneren.

"Hoe vervelend de situatie ook, het is een kwestie tussen Van Hooijdonk en Steijn", vertelt een woorvoerder van NAC aan BN De Stem. "Dit heeft geen effect op het functioneren van Pierre van Hooijdonk als commissaris bij NAC en dus geen invloed op de huidige beleidsvoering." Van Hooijdonk beheert ook nog een technische portefeuille bij NAC, naast zijn taken bij de rvc.

NAC vindt dat Van Hooijdonk zijn uitspraken bij Studio Voetbal op persoonlijke basis heeft gedaan en niet in zijn rol als toezichthouder van de Bredanaren. De analist en oud-speler maakte woensdag zijn excuses richting Steijn, nadat hij de Ajax-trainer beschuldigde van 'betrokkenheid bij duistere deals met zaakwaarnemers.' De NOS liet dezelfde dag nog weten dat Van Hooijdonk voorlopig niet te zien is in Studio Voetbal.