'Saudi-Arabië wil EK-winnaar Mancini aantrekken als nieuwe bondscoach'

'Saudi-Arabië wil EK-winnaar Mancini aantrekken als nieuwe bondscoach'

15-08-2023 09:45
3

Roberto Mancini lijkt vrijwel direct na zijn ingediende ontslag als bondscoach van Italië alweer aan de bak te kunnen. De voormalig trainer van Internazionale en Manchester City gaat mogelijk opnieuw aan de slag als bondscoach. Ditmaal bij Saudi-Arabië. Dat meldt Al Riyadh

Waar afgelopen zondag nog werd gesuggereerd dat er tussen Mancini en de bond een kloof zou zijn ontstaan over de sportieve koers, stelt journalist Gianluca Di Marzio dat de Saudische voetbalbond Mancini al langer probeert te verleiden. Er zou een jaarsalaris van achttien miljoen euro klaarliggen voor de 58-jarige Italiaan. Het driejarige contract zou Mancini dus een slordige 54 miljoen euro op kunnen leveren.

Tot maart 2023 was Hervé Renard nog bondscoach van Saudi-Arabië, maar hij vertrok om leiding te geven aan het Franse dameselftal, gedurende het wereldkampioenschap van deze zomer. Op het afgelopen WK in Qatar gooide Renard alleen in de eerste groepswedstrijd hoge ogen, door de latere wereldkampioen Argentinië te trakteren op een verrassende nederlaag. Sinds zijn vertrek fungeert Saad Al-Shehri als interim-bondscoach.