'Transfer Vranckx naar PSV moet wachten op verkoop van Sangaré'

'Transfer Vranckx naar PSV moet wachten op verkoop van Sangaré'

15-08-2023 09:00 Laatste update: 09:05
2

PSV wil eerst Ibrahim Sangaré verkopen voordat Aster Vranckx de overstap kan maken. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De Ivoriaan kan voor een vast bedrag vertrekken uit Eindhoven, maar er heeft zich tot op heden nog geen club gemeld die bereid is dat bedrag op tafel te leggen. 

Het ED meldt dat PSV momenteel wacht met het binnenhalen van Vranckx. De Belgische middenvelder geldt als een toptarget voor trainer Peter Bosz, en volgens de laatste berichtgeving van Fabrizio Romano is een overstap naar PSV dichterbij dan ooit. Wel is die transfer afhankelijk van een verkoop van Sangaré. 'De club wil financieel verantwoord beleid voeren en dat gebeurt ogenschijnlijk ook. Als Sangaré voor goed geld weggaat, is er alle ruimte voor deze investering van 12 miljoen euro en mogelijk wat meer', aldus Rik Elfrink, PSV-watcher voor het ED.

Wat betreft Sangaré is PSV heel duidelijk: Wie de controlerende middenvelder wil aantrekken, moet het clausulebedrag van 37 miljoen euro aftikken. 'En anders niks', zo is te lezen. Een dergelijk bedrag moet voor grote clubs geen probleem vormen. Nottingham Forest was in ieder geval niet bereid het te betalen. De Premier League-club had een huurdeal met een verplichte optie tot koop (van 25 miljoen euro) voor ogen, maar dat voorstel werd direct naar de prullenbak verwezen.