Definitieve schorsing voor Nieuwkoop (ex-Union), rentree voorlopig van korte duur

Definitieve schorsing voor Nieuwkoop (ex-Union), rentree voorlopig van korte duur

14-08-2023 17:56
2

Bart Nieuwkoop kende een ongelukkige start bij Feyenoord na zijn transfer van Union SG. Nieuwkoop mist de volgende twee wedstrijden van Feyenoord in de Eredivisie. Het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal is maandag geaccepteerd. De rechtervleugelverdediger kreeg direct een rode kaart bij zijn rentree voor Feyenoord. 

Nieuwkoop heeft drie wedstrijden schorsing gekregen, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar. Feyenoord en de rechtsback hebben de KNVB laten weten het voorstel te accepteren. Hij mist de competitiewedstrijden tegen Sparta Rotterdam en Almere City FC.

Tekst gaat verder onder tweet

Nieuwkoop kreeg zondag een rode kaart in de seizoensouverture tegen Fortuna Sittard. Scheidsrechter Rob Dieperink gaf in eerste instantie nog geel voor de overtreding op Iñigo Córdoba, maar de VAR adviseerde hem de beelden nog eens terug te kijken. Daarop paste Dieperink de straf aan.

Feyenoord moest daardoor met tien man verder in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Het stond nog 0-0 in De Kuip toen Nieuwkoop werd weggestuurd. Dat was bijna anderhalf uur later ook de eindstand.