Oud-Feyenoorder over rood Nieuwkoop (ex-Union): 'Je laat je team wel in de steek'

Oud-Feyenoorder over rood Nieuwkoop (ex-Union): 'Je laat je team wel in de steek'

13-08-2023 21:26
2

Bart Nieuwkoop, de voormalige rechtervleugelverdediger van Union SG, behaalde een rode kaart in zijn eerste match na zijn terugkeer bij Feyenoord. Karim El Ahmadi, de oud-speler van Feyenoord, is van mening dat de rode kaart van Niewkoop terecht is. De 27-jarige verdediger, die zondag zijn rentree maakte bij Feyenoord tijdens het duel met Fortuna Sittard (0-0), moest al na 25 minuten vertrekken na ingrijpen van de VAR. 

"Dit is wel een terechte rode kaart", aldus El Ahmadi voor de camera van ESPN. "Hij zit gewoon helemaal mis en raakt hem hard", vervolgt de oud-speler van de Rotterdammers, die met 'hem' doelt op Fortuna-speler Iñigo Córdoba. "Het was niet bewust, maar hij kan hem zwaar blesseren daar. Dit kan iedereen overkomen. Ik vond hem in het begin betrokken bij gevaarlijke momenten van Feyenoord. Hij speelde best goed. Je laat je team wel in de steek nu."

Na de rode kaart haalde Slot Ramiz Zerrouki naar de kant. Zijn vervanger was nieuwkomer Thomas Beelen. Met tien man lukte het de regerend landskampioen uiteindelijk niet meer om een overwinning te behalen tegen de Limburgers.