Gent over aanwinst Brown: “Alle kwaliteiten om hier te slagen, complete speler”

Gent over aanwinst Brown: “Alle kwaliteiten om hier te slagen, complete speler”

11-08-2023 22:02
3

KAA Gent is zeer te spreken over de nieuwste aanwinst Archibald Brown. Samuel Cardenas, de head of scouting van Gent, reageert zeer content op de komst van Brown. De 21-jarige linkervleugelverdediger komt over van Lausanne Sport, een Zwitserse eersteklasser. De verdediger heeft bij Gent een contract getekend tot de zomer van 2027.  

Cardenas geeft aan dat Gent Brown al een tijd volgde toen hij uitkwam in de Zwitserse 2e klasse. Volgens Cardenas is Brown op meerdere posities inzetbaar voor Gent. "Archie is een speler die we afgelopen seizoen hebben gevolgd in de Zwitsere 2e klasse. Hij speelde eerst als centrale verdediger en stapte daarna snel over naar de linksbackpositie. Voor ons is hij een optie op beide posities”, deelt Cardenas via de officiële kanalen van Gent.

Cardenas gelooft dat Brown succesvol gaat zijn bij Gent onder de leiding van hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck. “Archie heeft alle kwaliteiten om hier te slagen: hij is een complete speler, snel, atletisch, een solide verdediger en technisch erg sterk met dynamiek en aanvallende impulsen", besluit Cardenas.