Ben Yedder is officieel aangeklaagd voor verkrachting: onderzoek loopt

Ben Yedder is officieel aangeklaagd voor verkrachting: onderzoek loopt

11 augustus - 17:46

Wissam Ben Yedder wordt officieel aangeklaagd voor verkrachting, poging tot verkrachting en aanranding. Dat bevestigt de publieke aanklager van Nice aan RMC Sport. Eerder deze maand werd er officieel aangifte gedaan tegen de Franse spits.

De Fransman werkte zich onlangs in de nesten tijdens een avond in Beausoleil, ten noorden van Monaco. Ben Yedder en zijn jongere broer werden daar beschuldigd van verkrachting door een vrouw van negentien en één van twintig jaar. Voordat het nieuws over de officiële aanklacht naar buiten kwam, vertelde Monaco-trainer Adi Hüttler dat Ben Yedder zou starten in de seizoensopening. De Fransman is ook captain van de Monegasken.

Formeel is er nu een onderzoek gestart naar de avond, waarvoor Ben Yedder wordt aangeklaagd. De spits staat op dit moment onder juridisch toezicht en er zijn procedures gaande over een borg van 900.000 euro. Ben Yedder speelde voor Monaco nog in het shirt van Toulouse en Sevilla. De spits speelde ook negentien interlands voor Frankrijk, daarin scoorde hij drie keer.