'Sangaré kan ook naar Duitsland: Bayern opent gesprekken om clausule te activeren'

'Sangaré kan ook naar Duitsland: Bayern opent gesprekken om clausule te activeren'

10-08-2023 15:12

Ibrahim Sangaré staat hoog op het verlanglijstje van Bayern München. De verwachting is dat de Duitse topclub binnenkort de gesprekken gaat openen met PSV om de clausule in het contract van de Ivoriaan te lichten, meldt transferjournalist Santi Aouana. 

De eerste belletjes uit Duitsland worden binnenkort verwacht en Bayern München wil gelijk ter zake komen. Het is duidelijk wat de Duitsers moeten betalen. Sangaré heeft een clausule in zijn contract, waardoor hij deze zomer voor 37 miljoen euro mag vertrekken. Nottingham Forest zou eerder ook concreet geïntereseerd zijn, maar die deal kwam niet van de grond.

Voor PSV is de kans dat Sangaré gaat vertrekken al een tijdje vrij groot. Trainer Peter Bosz wil de middenvelder heel graag houden, maar technisch directeur Earnest Stewart vertelde dat er al veel concrete interesse was. Als de Ivoriaan PSV achter zich laat, dan gaat de deur wel verder open voor een mogelijke deal met Aster Vranckx van VfL Wolfsburg. De Belg is al weken de gedroomde opvolger van Sangaré.

Bayern krijgt in de laatste weken nog een drukke transferwindow. Zo is de club nog vol in onderhandeling met Harry Kane over een monstertransfer naar Duitsland. Bayern is er inmiddels uit met Tottenham Hotspur, maar nu moet de Engelse spits zelf nog willen. Ook moet er nog een nieuwe doelman komen en daarvoor is Kepa Arrizabalaga nu de voornaamste kandidaat. Eerst was dat Gerónimo Rulli van Ajax.