RWDM rekent zich nog niet rijk: We kunnen geen aanspraak maken op wat dan ook

RWDM rekent zich nog niet rijk: "We kunnen geen aanspraak maken op wat dan ook"

08-08-2023 09:32

Nadat RWDM op de openingsspeeldag met 0-4 de boot in ging tegen KRC Genk, werd hier en daar al over een retourticketje richting de Challenger Pro League gesproken. Maar kijk, een week later is de hoop weer leven ingeblazen met een 1-2-zege bij OH Leuven. Alexis De Sart is wel en niet verrast.

Eén zwaluw maakt de lente niet, zo luidt het spreekwoord, maar één vallend blad wijst evenmin op herfst. Na de pandoering tegen Genk hebben de RWDM-spelers de koppen bij elkaar gestoken. "Het stond vast dat we een ander gezicht moesten tonen dan tegen Genk. Ik verzeker je dat het niet voor iedereen even makkelijk is geweest om de nieuwe situatie te aanvaarden", vertelt De Sart aan Het Nieuwsblad.

Met die 'situatie' doelt de middenvelder vooral op de woelige tijden op bestuursniveau. Eigenaar John Textor ging ondanks de promotie met de grove borstel door de club. Voorzitter Thierry Dailly en trainer Vince Euvrard moesten prompt ophoepelen, enkele pionnetjes uit zijn netwerk namen hun plek in. Tussendoor kwam er nauwelijks sportieve versterking. "Gelukkig heeft deze groep vorig seizoen al het een en het ander meegemaakt", knipoogt De Sart.

Ander gelaat, maar nog kwaliteit nodig
De kritiek van buitenaf deed eigenlijk de rest. De Sart legt uit hoe zijn ploeggenoten en hijzelf een 'één-tegen-allen'-gevoel opwekten. "Het was makkelijk om ons dood en begraven te verklaren na onze prestatie tegen Genk. De kritiek was terecht, maar heeft wel ons eergevoel aangetast", verklapt de Luikenaar. Volgend weekend wil hij diezelfde mentaliteit op de mat leggen tegen KV Mechelen.

Toch rekent De Sart zich nog niet rijk. Hij blijft bij het bestuur aandringen op verse transfers. "Momenteel is het wel nog niet zo dat we met onze huidige kern aanspraak kunnen maken op wat dan ook. We doen ons best met de spelers waarover we nu beschikken, maar als je ziet dat we met jongens zitten die vorig seizoen weinig speelminuten kregen...", klinkt het. De Sart zelf kwam in het tussenseizoen definitief over van Royal Antwerp FC, al speelde hij afgelopen jaar al op huurbasis bij RWDM.