CL-duel tussen AEK en Dinamo Zagreb begint dramatisch: fan overlijdt na rellen

CL-duel tussen AEK en Dinamo Zagreb begint dramatisch: fan overlijdt na rellen

08-08-2023 09:00 Laatste update: 09:14
5

In aanloop naar de Champions-League-voorronde tussen AEK Athene en Dinamo Zagreb is een Griekse fan om het leven gekomen na supportersgeweld. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Royal Antwerp FC houdt het duel nauwkeurig in de gaten, aangezien het in de volgende ronde tegen de winnaar uitkomt.

AEK en Dinamo Zagreb werken dinsdagavond hun heenwedstrijd af in de voorlaatst voorronde van de Champions League. Die zal echter overschaduwd worden door de dood van een 22-jarige AEK-supporter, melden Griekse media. Afgelopen nacht kwam het tot een vechtpartij tussen aanhangers van beide ploegen in een buitenwijk van Athene. 

Daarbij werd de jongeman in kwestie neergestoken. Hij overleed even daarna aan zijn verwondingen. Daar bleef het overigens niet bij, want nog eens zes anderen belandden in het ziekenhuis. Zij zijn gelukkig niet in levensgevaar. Zowel AEK als Dinamo Zagreb staan bekend om hun vurige publiek, waardoor Antwerp hoe dan ook een lastige verplaatsing wacht. 

In de laatste twee weken van augustus kijkt The Great Old de winnaar van het duel tussen AEK en Dinamo Zagreb in de ogen. Als de Belgische landskampioen daar aan het langste eind trekt, is de groepsfase van de Champions League een feit. Zoniet, dan wachten de poules van de Europa League.