Dinamo Zagreb: VP filleert mogelijke tegenstander in UCL-path van Antwerp

Dinamo Zagreb: VP filleert mogelijke tegenstander in UCL-path van Antwerp

07-08-2023 15:00 Laatste update: 09-08-2023 15:08
1

Nog een laatste horde vooraleer Antwerp de groepsfase van de Champions League mag betreden. De kampioen van België neemt het op tegen AEK Athene of Dinamo Zagreb. De kampioen van de Kroatische competitie wordt door VoetbalPrimeur.be alvast gefileerd. Of Dinamo Zagreb de tegenstander van Antwerp wordt weten we volgende week dinsdag, na de tweede confrontatie tussen AEK en Dinamo. 

Dinamo Zagreb in het kort: 
Volledige naam: Građanski nogometni klub Dinamo Zagreb
Stadion: Maksimirstadion, met een capaciteit van 35.123 supporters. 
Eindstand vorig jaar: Kampioen in Kroatische HNL
Trainer: Igor Bišćan
Aantal keer kampioen in eigen land: 24x

Hoe raakte Dinamo in de voorronde?
Het is geen verrassing dat Dinamo Zagreb wederom kampioen werd in eigen land. De Kroatische grootmacht is namelijk met haar 24 titels dé absolute recordhouder. Ook afgelopen seizoen was dat niet anders. Dinamo werd overtuigend kampioen met een voorsrpong van tien punten op eerste achtervolger Hajduk. De Kroatische kampioen wist afgelopen seizoen gemiddeld 2,25 doelpunten per wedstrijd te scoren. Dinamo kreeg verder gemiddeld 0,78 goals tegen per match.

Hoe speelt Dinamo en wat kan Antwerp verwachten?
De ploeg van Biscan speelt meestal in een 4-2-3-1 formatie. Biscan maakte als speler het mooi weer bij Liverpool FC, waar hij in 2005 de Champions League won na een schitterende finale met AC Milan in Istanbul. Een trainer die kan rekenen op ervaring, dus ... De Kroatische trainer heeft graag twee middenvelders die voor zijn verdediging opereren om op die manier wat meer zekerheid te hebben achterin. Vooraan staan er drie aanvallend ingestelde middenvelders in functie van de spits in de punt. Biscan speelt graag met opkomende backs. Ljubicic en Ristovski nemen die taak op zich. Beide spelers zijn multi-inzetbaar en hebben dan ook geen schrik om mee op te rukken. 

Wie zijn de sterren bij Dinamo?
De kampioen van Kroatië heeft een aantal degelijke spelers rondlopen. Afgelopen seizoen stonden er twaalf clean sheets op de teller van Zagreb. Deze prestatie is mede te danken aan doelman Dominik Livakovic en centrale verdediger Josip Satulo. Beide heren hebben een Kroatisch paspoort en een ferme reputatie. Livakovic is de nummer één van de nationale ploeg en wist daar ook al een aantal keer te overtuigen. herinnert u zich zijn wereldsaves in de confrontatie met Japan op het WK in Qatar … Ook Satulo is een van de absolute sterkhouders in de ploeg van Biscan. De 23-jarige verdediger wordt momenteel in verband gebracht met een overstap naar Ajax. De Amsterdammers zijn ook overtuigd van zijn talent en hopen de 1,9 meter lange verdediger naar Ajax te halen. Natuurlijk vermelden we nog dat Dinamo onlangs Bogdan Mykhaylichenko heeft overgenomen van RSC Anderlecht.