AEK Athene: Wat kan Antwerp verwachten van de tegenstander in UCL-path?

AEK Athene: Wat kan Antwerp verwachten van de tegenstander in UCL-path?

07-08-2023 14:05 Laatste update: 19-08-2023 22:53
9

Nog een laatste horde vooraleer Antwerp de groepsfase van de Champions League mag betreden. De kampioen van België neemt het op tegen AEK Athene. VoetbalPrimeur.be stelt AEK Athene voor.

AEK Athene in het kort: 
Volledige naam: Athlitiki Enosis Konstantinoupoleos FC
Stadion: OPAP Arena, met een capaciteit van 32.500 supporters. 
Eindstand vorig jaar: Kampioen in Griekse Super League
Trainer: Matias Almeyda
Aantal keer kampioen in eigen land: 13x

Hoe raakte Athene in de voorronde?
Na een teleurstellend seizoen 21/22 belandde AEK Athene op een vijfde plek in de competitie. Een ferme domper voor de fans, die een reactie verwachtten. Athene speelt een sterk seizoen 22/23 en strandde op een tweede plek in de reguliere competitie. Ook de Super League in Griekenland werkt met een Play-Off-systeem. Na een sterke ‘knock-outfase’ kroonde AEK zich tot kampioen van Griekenland. Het zou dus een duel worden tussen de kampioen van België en die van Griekenland.

Hoe speelt AEK en wat kan Antwerp verwachten?
De ploeg van Matias Almeyda speelt graag in een 4-1-2-1-2 formatie. Veel cijfers om uit te leggen dat de Argentijnse coach - die trouwens nog furore maakte in de Serie A als speler - kiest voor een aanval van twee spitsen en een diamant op het middenveld. Antwerp speelde eerder al een vriendschappelijk duel tegen de Grieken. De partij werd door The Great Old verloren met 0-3. De wedstrijd ging door achter gesloten deuren. 

Wie zijn de sterren bij Athene?
De kampioen van Griekenland herbergt een aantal goede spelers. Voorin loopt ene Levi Garcia rond. De spits uit Trinidad en Tobago heeft een neus voor doelpunten maar kan ook nodige assists op zijn naam schrijven. Vorig seizoen trof Garcia veertien keer raak en gaf hij ook nog eens vijf assists. Verder loopt ook Nordin Amrabat op het middenveld. De - in Nederland geboren - Marokkaan is de oudere broer van Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge). Nordin speelt iets hoger op het veld dan zijn broer. Ook Amrabat wist de nodige doelpunten te scoren. Afgelopen seizoen wist hij zeven maal te scoren en gaf hij ook nog eens vier assists. Mooie statistieken voor de middenvelder. Met Milad Mohammadi heeft AEK nog een ex-speler van KAA Gent in de rangen. De linkerflankspeler kwam iets meer dan 50 keer uit voor de Buffalo's.