'Ajax heeft West Ham-bod op Álvarez binnen: transfersom van 30 miljoen euro'

'Ajax heeft West Ham-bod op Álvarez binnen: transfersom van 30 miljoen euro'

05-08-2023 17:03

Het eerste bod van West Ham United op Edson Álvarez bedraagt dertig miljoen euro, meldt De Telegraaf. De Mexicaan is zelf al akkoord met een overstap naar Londen en een contract tot 2028. Zaterdagmiddag vindt het overleg tussen Sven Mislintat en West Ham plaats.

Mislintat heeft eerder aangegeven dat hij mee zal werken aan een vertrek van Álvarez. Ook omdat volgens de Duitser met Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen, zijn vervangers al binnen zijn. Of Mislintat direct akkoord zal gaan met dertig miljoen euro valt nog te bezien. Ajax wil veertig miljoen euro zien voor Álvarez, waardoor een som in het midden de verwachting is.

Wat betreft salaris heeft West Ham Álvarez een aantrekkelijk voorstel gedaan. De Mexicaan kan negen miljoen euro bruto per jaar gaan verdienen en dat voor zijn contractduur van vijf jaar. Álvarez was eerder dichtbij een transfer naar Borussia Dortmund, maar die overstap ketste op het laatste moment af.

De nu 25-jarige Álvarez werd in de zomer van 2019 voor vijftien miljoen euro overgenomen van het Mexicaanse Club América. In zijn vier jaar bij Ajax was de middenvelder erg belangrijk. Hij speelde in totaal 147 wedstrijden en daarin scoorde hij als verdedigende middenvelder dertien keer. Het contract van Álvarez in Amsterdam loopt tot de zomer van 2025.