'PSG actief op zoek naar spitsen: man van 100 miljoen persoonlijk akkoord'

'PSG actief op zoek naar spitsen: man van 100 miljoen persoonlijk akkoord'

05-08-2023 15:15
2

Randal Kolo Muani is persoonlijk akkoord met een overstap naar Paris Saint-Germain. De Franse spits heeft de knoop doorgehakt en hij wil deze zomer de transfer maken. De Parijzenaren moeten dan nog wel aan het prijskaartje van Eintracht Frankfurt voldoen, een bedrag van honderd miljoen euro.

Over die vraagprijs is nog wel wat discussie. De entourage van Kolo Muani vindt een som van honderd miljoen euro veel te hoog. Mondeling is de Fransman in ieder geval akkoord met de overstap naar Parijs, dat heeft hij ook bij de clubleiding van Frankfurt aangegeven. De rechtsbenige spits ligt nog tot 2027 vast in Duitsland. In de zomer van 2022 nam Frankfurt hem transfervrij over van Nantes

Kolo Muani kende vorig seizoen zijn absolute doorbraak in het internationale topvoetbal. De centrumspits maakte in 46 wedstrijden voor Frankfurt 23 doelpunten. Één van de grote pluspunten bij Kolo Muani, is het feit dat hij ook nog eens zeventien assists leverde. Wereldwijd verwierf de Franse spits bekendheid door een enorme kans te missen in de slotfase van de WK-finale in Qatar. 

Kolo Muani is naar alle waarschijnlijkheid niet de enige spits die naar PSG wil vertrekken. Volgens Franse en Portugese media zijn de Parijzenaren ook heel ver met de komst van Gonçalo Ramos. Die spits komt voor tachtig miljoen euro over Benfica.