OFFICIEEL: Na komst Ueda (Cercle) slaat Feyenoord weer grote slag

OFFICIEEL: Na komst Ueda (Cercle) slaat Feyenoord weer grote slag

03-08-2023 20:33

Na de komst van Ayase Ueda heeft Feyenoord nog een grote slag geslagen. Santiago Gimenez blijft nog een jaar langer bij Feyenoord. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De Mexicaan zette een krabbel onder een nieuwe verbintenis die hem tot medio 2027 in Rotterdam houdt.

Met de contractverlenging maken Gimenez en Feyenoord duidelijk dat een vertrek er binnenkort nog niet van komt. Het contract dat de Mexicaan in 2022 tekende, liep tot de zomer van 2026. Daar komt nu dus een extra jaar bij. 

Eerder deze zomer sprak Gimenez al uit dat hij bij Feyenoord wilde blijven, maar de geruchten over een vertrek staken toch de kop op. Benfica zou interesse hebben in de spits, maar de Portugezen vissen dus achter het net. Vorig seizoen was Gimenez de absolute publiekslieveling van de Feyenoord-fans. Met 23 doelpunten in 45 wedstrijden was hij van levensbelang voor het geweldige kampioensjaar van de Rotterdammers.

Het nieuws over de contractverlenging van Gimenez komt een paar uur na de officiële komst van Ueda. De Japanse spits moet komend seizoen de concurrent worden van de Mexicaanse spits bij Feyenoord. Ueda tekende een contract tot 2028. De Japanner is gewend om in een systeem met twee spitsen te spelen, dus daar zou trainer Arne Slot mee kunnen experimenteren.