Gerkens over kampioen met Antwerp: Avila met winkelkarretje, Butez erin

Gerkens over kampioen met Antwerp: "Avila met winkelkarretje, Butez erin"

02-08-2023 15:17
12

Pieter Gerkens, verruilde tijdens deze transferperiode ‘Den Dubbel’ winnaar Royal Antwerp FC voor het KAA Gent van hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck. De centrale middenvelder vertelt over het scheldwoord dat geen scheldwoord meer is en blikt terug op de feestvieringen van het kampioenschap van de Jupiler Pro League met Antwerp.

Gerkens wordt gevraagd of ze in Gent ook ‘Antwerp marginalen’ zingen. “Wel grappig dat het eerst een scheldwoord was en dat dat dan daarna door de Antwerpfans werd overgenomen”, deelt Gerkens aan Het Belang van Limburg.

Vervolgens wordt Gerkens gevraagd wat de gekste plek is waar hij de sleur heeft gehoord. Volgens Gerkens was dit op de parking van de Makro, toen de selectie van Antwerp nog niet naar de Bosuil mocht rijden na het kampioenschap.

Gerkens neemt ons mee in wat er zich afspeelde op de parking van de Makro met de selectie van Antwerp. “Lachen, dansen en de tijd doden en dan ineens: Gaston Avila met een winkelkarretje waarin Jean Butez rechtop stond, alsof het een open bus was. En maar roepen: Antwerp marginalen”, vertelt Gerkens.

Gerkens speelde in het afgelopen Jupiler Pro Leagueseizoen waarin Antwerp ‘Den Dubbel’ pakte 19 matchen mee met The Great Old. Hierin wist de middenvelder eenmaal te scoren en leverde hij twee assists af.