Barça is net te sterk voor AC Milan, Dembélé wel aanwezig, niet in selectie

02-08-2023 08:18

FC Barcelona heeft in Las Vegas een nipte zege geboekt op AC Milan. De Catalanen trokken door een fraai doelpunt van Ansu Fati met 1-0 aan het langste eind. Opvallend genoeg behoorde de wel aanwezige Ousmane Dembélé niet tot de wedstrijdselectie.

Barça-trainer Xavi koos tijdens het laatste oefenduel van de toer in de Verenigde Staten voor een mix van vaste waardes en reserves. Ronald Araújo droeg de aanvoerdersband, terwijl onder meer Pedri, Jules Koundé en Pedri aan de aftrap stonden. Spelers als Frenkie de Jong en Robert Lewandowski vielen halverwege in. Ook Sergiño Dest mocht twintig minuten meedoen. Dat gold niet voor Dembélé, die vermoedelijk spoedig bij Paris Saint-Germain tekent.

Bij AC Milan had Tijjani Reijnders een basisplaats. Samen met doelman Mike Maignan en sterspeler Rafael Leão maakte hij als enige de negentig minuten vol. De van AZ overgekomen middenvelder kreeg in de eerste helft een grote kans, maar Iñaki Peña bracht redding. Ook Leão was gevaarlijk, nadat de beste kansen aanvankelijk nog voor Barça waren geweest. Zo raakte Koundé de paal en vond Raphinha Maignan op zijn weg.

Ook in de tweede helft waren er kansen over en weer. Invaller Ansu Fati sloeg na 55 minuten op fraaie wijze toe. Reijnders was een kwartier voor tijd heel dicht bij de 1-1 na terugleggen van Leão, maar de Nederlander schoot net naast. Barcelona tankt zodoende nog wat extra vertrouwen na de 3-0 zege op Real Madrid van vrijdag.