Vazquez doet Anderlecht-fans dromen: Ik weet welke Argentijnen hier speelden

Vazquez doet Anderlecht-fans dromen: "Ik weet welke Argentijnen hier speelden"

01-08-2023 12:58
7

Na de teleurstellende opener tegen Union Saint-Gilloise (2-0) is RSC Anderlecht weer op zoek naar verse hoop. Misschien kan Luis Vazquez die wel bieden? De talentvolle Argentijn stapte na wekenlang onderhandelen over van Boca Juniors. Nu is hij blij om in Brussel te zijn.

Vorig weekend was Vazquez nog niet opgenomen in de wedstrijdkern van Anderlecht, aangezien hij toen niet speelgerechtigd was. Dat zou volgende zondag, wanneer Royal Antwerp FC over de vloer komt, wél het geval moeten zijn. In zijn eerste interview met het digitale huis van RSCA klinkt Vazquez erg gelukkig. "Het belangrijkste voor mij is de stap naar het Europese voetbal zetten, zeker naar zo'n mooie club als Anderlecht", opent hij.

Uiteraard kan de link met het Argentijnse verleden van paars-wit niet achterwege blijven. "Ik weet welke Argentijnen hier gespeeld hebben", glimlacht hij, waarna Vazquez bekende namen als Lucas Biglia, Nicolás Frutos en Matiás Suarez opsomt. 

Grote schoenen om te vullen. Je zou kunnen redeneren dat er zo meer druk op de schouders komt te liggen, maar Vazquez ziet dat niet zo. "Dat motiveert me enkel nog meer om te bereiken wat zij bereikt hebben. Daarom zag Anderlecht me er een leuke club uit met een mooi verleden", besluit de Argentijnse nieuwkomer.