Tavolieri: 'Antwerp schakelt Frey in om Keita los te weken, spits niet happig'

Tavolieri: 'Antwerp schakelt Frey in om Keita los te weken, spits niet happig'

31-07-2023 22:32
13

Ondanks de historische dubbel blijft Royal Antwerp FC brandend ambitieus. Het lijkt dan ook nog lang niet klaar op de transfermarkt. Eén van de hangende dossiers is dat van Mandela Keita, die vorige winter gehuurd werd. Om de prijs van Oud-Heverlee Leuven te drukken wil het nu Michael Frey inschakelen als pasmunt.

Volgens Sacha Tavolieri heeft Antwerp een nieuw plan bedacht om de gegeerde Keita definitief in te lijven. De situatie is intussen welbekend: The Great Old huurde de verdedigende middenvelder in de vorige wintermercato, die daarvoor bedankte met uitstekende prestaties. Beide partijen willen graag met elkaar verder, maar bij OHL heeft hij nog steeds een lopend contract. In de oorspronkelijke onderhandelingen was een aankoopoptie van tien miljoen euro opgenomen, maar Antwerp gaf van in het begin al aan die nooit te zullen ophoesten.

Hoewel OHL intussen al een beetje water bij de wijn heeft gedaan, liggen vraag en aanbod nog steeds te ver uit elkaar. Marc Overmars heeft daarom een creatieve oplossing bedacht, namelijk de overbodige Frey betrekken in de gesprekken, meldt Tavolieri. De Zwitserse spits was anderhalf jaar lang van waarde voor Antwerp, tot hij vorige winter plots niet kon leven met een rol in de schaduw van Vincent Janssen. Hij heeft nu geen toekomst meer op de Bosuil.

Voor OHL zou Frey een interessante piste kunnen zijn, maar de 29-jarige hoofdrolspeler moet in de eerste plaats natuurlijk zelf overtuigd zijn. Dat is voorlopig blijkbaar niet het geval. Waarschijnlijk mikt Frey op een transfer naar een grotere club. Antwerp zal alvast aandringen om alsnog overstag te gaan, te meer omdat het al een persoonlijke overeenkomst bereikt zou hebben met Keita.