FC Twente neemt na rellen toch geen fans mee naar duel met Hammarby

FC Twente neemt na rellen toch geen fans mee naar duel met Hammarby

31-07-2023 16:13
1

FC Twente speelt de uitwedstrijd tegen Hammarby IF zonder supporters. De Nederlandse club gaat geen kaarten uitgeven voor het uitvak of andere plekken in het Zweedse stadion. De heenwedstrijd in Enschede liep compleet uit de hand met flinke rellen tussen supporters.

De berichtgeving van FC Twente staat haaks op de eerdere verhalen van RTV Oost. Daarin werd gemeld dat de Tukkers alsnog 1500 fans mee zouden nemen, maar daar wordt alsnog vanaf gezien. De supporters van Hammarby lieten online al meerdere malen weten dat de fans van Twente niet welkom waren in de stad. De kans op nieuwe rellen was te groot, waardoor de clubleiding uit Enschede de knoop heeft doorgehakt.

Twente geeft aan dat ze ook geen kaarten uit zullen geven voor sponsoren. 'Het is een ontzettend moeilijke en zware beslissing, maar we vinden dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen en gedwongen zijn tot dit besluit. We realiseren ons heel goed dat het voor velen een grote teleurstelling is, omdat zij zich al weken verheugen op deze Europese trip en de reis al hebben geboekt.'

Voor de fans die al een ticket en verblijf hadden geboekt heeft Twente wel een oplossing. 'We komen de supporters die in het bezit zijn van een kaart daarom (voor een deel) tegemoet in de kosten. De tegemoetkoming bedraagt uiteraard de teruggave van de kosten van de toegangskaart, maar ook vergoedt de club tot een maximum van € 100,- de kosten van het vliegticket en tot een maximum van € 50,- de kosten van een eventuele overnachting.'

Het heenduel in Enschede liep volledig uit de hand na afloop van het laatste fluitsignaal. Fans van Hammarby en Twente gingen massaal op de vuist, zowel binnen als buiten het stadion. De rellen haalden internationaal het nieuws en overal werd schande gesproken van de acties.