'Naast Man United wil ook Saudi-Arabië Amrabat (ex-Club Brugge) aantrekken'

'Naast Man United wil ook Saudi-Arabië Amrabat (ex-Club Brugge) aantrekken'

31-07-2023 09:33

Al Ahli hoopt zich op korte termijn te versterken met Sofyan Amrabat. Dat meldt L'Équipe. De felbegeerde middenvelder van Fiorentina wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar Manchester United, dat zomaar mis zou kunnen grijpen. 

Volgens L'Équipe ziet Al Ahli, dat zich eerder al versterkte met Roberto Firmino, Riyad Mahrez, Édouard Mendy én Allan Saint-Maximin, in Amrabat (ex-Club Brugge) de ideale nieuwe aanwinst. 'De Marokkaanse middenvelder moet een beslissing nemen over zijn toekomst, terwijl Fiorentina zich neerlegt bij het vertrek van Amrabat', zo is te lezen.

Onlangs spraken onze collega's van VoetbalPrimeur.nl met Mahmoud El Boustati, de belangenbehartiger van Amrabat. Hij gaf toen al aan dat Amrabat er goed op staat, niet alleen in Europa. ""Als er iets interessant komt staat Sofyan open voor de stap, Fiorentina ook. Er zijn twee, drie clubs waar hij voor openstaat." De zaakwaarnemer verwacht dat het deze zomer van een transfer komt. "Daar gaan we wel vanuit."

De 26-jarige oud-speler van Club Brugge, FC Utrecht en Feyenoord, die bij Fiorentina een contract heeft tot medio 2024, moet naar verluidt minimaal 22 miljoen euro kosten. Het afgelopen seizoen maakte hij, vooral op het WK in Qatar, veel indruk.