'Union vist achter net, sensatie Adams in verre onderhandeling met Montpellier'

'Union vist achter net, sensatie Adams in verre onderhandeling met Montpellier'

29-07-2023 10:36

Union Saint-Gilloise is het seizoen voortvarend van start gegaan, met een zevende (!) Brusselse derbyzege op rij tegen RSC Anderlecht (2-0). Knap, zeker omdat de kern van Alexander Blessin nog lang niet volledig is. Zo is de club nog op zoek naar een opvolger voor Victor Boniface. De naam van Akor Adams lijkt alvast geschrapt te mogen worden.

De Nigeriaan van Lillestrom werd de voorbije weken nadrukkelijk aan Belgische clubs gekoppeld, met Union als meest recente gegadigde. Volgens L'Equipe zal Adams echter voor de Ligue 1 kiezen. Montpellier HSC zou namelijk op het punt staan om hem aan te werven. Naar verluidt zijn de onderhandelingen met de Franse middenmoter vergevorderd. Er zou een transfersom van zo'n vijf miljoen euro met de overgang gemoeid zijn.

De 23-jarige Adams beleefde een wonderbaarlijk seizoen bij Lillestrom. Met zeventien doelpunten in zeventien wedstrijden plaatste hij zich op de radar van een heleboel clubs. Union dacht in hem een nieuwe Boniface gevonden te hebben, die eveneens in Noorwegen doorbrak (bij Bodo/Glimt) en nu voor een recordsom van twintig miljoen euro naar Bayer Leverkusen is vertrokken. Het zal evenwel verder moeten speuren.