OFFICIEEL: Concurrentie Dessers, Rangers legt miljoenen op tafel bij Feyenoord

OFFICIEEL: Concurrentie Dessers, Rangers legt miljoenen op tafel bij Feyenoord

28-07-2023 16:12

Het hing al even in de lucht, maar Feyenoord heeft het vertrek van Danilo nu echt wereldkundig gemaakt. De Braziliaanse spits vertrekt na een jaar in Rotterdam naar het Schotse Rangers FC. Feyenoord houdt een kleine zeven miljoen euro over aan de transfer van Danilo.

"Toen ik afgelopen zomer naar Feyenoord kwam had ik me niet kunnen voorstellen dat het zo'n bijzonder jaar zou worden", begint Danilo aan zijn dankwoord op de website van Feyenoord. "Ik ben er trots op dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren aan het landskampioenschap en dat ik onderdeel heb mogen uitmaken van een fantastisch team aan spelers en stafleden. Deze mooie ervaring in het shirt van Feyenoord neem ik voor altijd met mij mee."

Danilo kwam uiteindelijk tot veertien goals in de 48 keer dat hij binnen de lijnen kwam voor Feyenoord. Hij verloor halverwege het seizoen de concurrentiestrijd in de spits van Santiago Gimenez. In Schotland tekent de Braziliaan een contract tot medio 2028. Hij gaat daar de concurrentiestrijd aan met Cyriel Dessers (ex-KRC Genk) en Sam Lammers. 

De Braziliaan heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur in Schotland. "Ik ben enorm blij. Ik kan niet wachten totdat ik op Ibrox mag spelen voor alle fans van het team. Ik ben nu al verliefd op deze club en ik ben blij dat ik onderdeel van de ploeg mag zijn. Het is tijd om aan het werk te gaan en ik hoop dat ik de liefde die ik van de fans krijg, terug kan geven."