Spits Amdouni over zijn nieuwe hoofdtrainer: “Manier van Kompany past bij mij”

Spits Amdouni over zijn nieuwe hoofdtrainer: “Manier van Kompany past bij mij”

19-07-2023 15:05

Zeki Amdouni, de nieuwe spits van het Burnley FC van hoofdtrainer Vincent Kompany, reageert op zijn transfer. De 22-jarige Amdouni komt over van FC Basel voor ruim 18 miljoen euro. Amdouni geeft aan dat Kompany een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn transfer.

Amdouni vertelt dat de laatste twee maanden erg belangrijk voor hem zijn geweest. “Ik sprak met Vincent Kompany, hij wilde mij graag erbij hebben en ik wilde heel graag met hem samenwerken, voor mij is dat zeer belangrijk”, deelt Amdouni via de officiële kanalen van Burnley.

Amdouni deelt verder dat een prettige samenwerking ook belangrijk is voor zijn verdere voetbalcarrière. “Voor mijn carrière, is het belangrijk om een goede club te kiezen waar je gewild bent door de hoofdtrainer”, vertelt Amdouni.

Amdouni heeft Burnley ook in het Championship zien spelen, vanwaar Burnley dominant kampioen werd. “Ik zag het voetbal, de manier waarom Vincent Kompany zijn team liet spelen was erg goed, het is perfect voor mijn manier van voetballen”, meent Amdouni.

De spits sluit af door zijn bewondering te uiten naar de Premier League waarin hij met Burnley actief gaat zijn. “Ik weet dat dit de beste competitie van de wereld is. Het is niet gemakkelijk, maar ik heb vertrouwen en met de hoofdtrainer en de staff, ik kan goede dingen doen hier”, besluit Amdouni.