Antwerp sluit stage met succes af: 'Eén dag rust en dan opbouwen naar KV Mechelen'

Antwerp sluit stage met succes af: 'Eén dag rust en dan opbouwen naar KV Mechelen'

16-07-2023 22:09

Royal Antwerp FC heeft haar weekje Oostenrijk goed verteerd. Zondagmiddag werkte het nog een oefenpot af met Hertha BSC, die met 1-0 gewonnen werd. Intussen is de selectie van Mark van Bommel alweer thuis. Vanaf volgende week verschuift de focus naar de Supercup.

Antwerp betwistte op Oostenrijkse bodem pas haar derde, maar meteen ook laatste voorbereidingswedstrijd. Na een 1-1-gelijkspel tegen Lierse SK en een 0-3-nederlaag tegen AEK Athene pakte de regerende landskampioen en bekerhouder nét op tijd een mentale opkikker. Gazet van Antwerpen zag vooral na de rust een 'agressiever en dominant Antwerp'.

Enkele uren na het laatste fluitsignaal zaten spelers en staf al op het vliegtuig naar België. Iedereen kan deze nacht dus in zijn eigen bed slapen. Maandag is er bovendien vrijaf, weet GvA. Van Bommel verwacht zijn spelers pas dinsdagochtend terug voor de volgende training. Vanaf dan staat de eerste opdracht met rood omcirkeld: de Supercup tegen KV Mechelen, een heruitgave van de bekerfinale (2-0). Zondag kijken beide Antwerpse clubs elkaar opnieuw in de ogen.