Prachtig: Alli krijgt talloze steunbetuigingen na emotioneel interview

Prachtig: Alli krijgt talloze steunbetuigingen na emotioneel interview

13-07-2023 16:12
4

Dele Alli heeft vanuit de hele voetbalwereld steunbetuigingen ontvangen. De 27-jarige middenvelder vertelde in The Overlap van Gary Neville openhartig over zijn mentale problemen en verslavingen.

Alli heeft onlangs zes weken in een afkickkliniek gezeten, omdat hij verslaafd was aan slaappillen en drank. De speler van Everton kampte met trauma's uit zijn jeugd. Zo somde hij op dat hij op zijn zesde misbruikt werd door een vriend van zijn verslaafde moeder, op zijn zevende begon met roken, op zijn achtste begon met drugs dealen en kort daarna een jaar naar Afrika is gestuurd. Op zijn twaalfde werd hij geadopteerd en kwam hij in goede handen terecht.

Zijn jeugdtrauma's nam hij mee gedurende zijn voetbalcarrière. Toen hij 24 was en bij Tottenham Hotspur speelde, ging het fout. "Op een ochtend keek ik in de spiegel en, het klinkt dramatisch, vroeg ik me af of ik kon stoppen met voetbal", vertelde hij. "Ik was het gevecht aan het winnen, aan het lachen, liet zien dat ik vrolijk was. Maar van binnen was ik het gevecht aan het verliezen. Trauma is trauma."

Uit de voetballerij regent het steunbetuigingen. Onder de Instagram-post van Alli, die ruim 300 duizend keer is geliked, reageren talloze voetballers, waaronder Steven Bergwijn, Marcus Rashford, Donny van de Beek, Declan Rice en James Maddison.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dele (@dele)

Bekijk hieronder de hele aflevering van The Overlap.