OFFICIEEL: Leistner keert terug in thuisland en moet Hertha naar Bundesliga helpen

OFFICIEEL: Leistner keert terug in thuisland en moet Hertha naar Bundesliga helpen

09-07-2023 21:36
1

Toni Leistner heeft een nieuwe club gevonden. Na twee jaar in ons land, meer bepaald bij Sint-Truiden, heeft de Duitser weer een verbintenis in de heimat ondertekend. De mandekker gaat aan de slag bij Hertha BSC.

De Duitse club maakt de komst van Leistner bekend via haar officiële kanalen. Sinds deze maand was de verdediger clubloos, nadat zijn overeenkomst in Haspengouwen niet verlengd werd. Na kortstondig zoeken is Hertha op de proppen gekomen. De traditieclub uit het Duitse voetbal zakte afgelopen seizoen genadeloos naar de 2. Bundesliga

Op z'n 32e krijgt Leistner dus de opdracht om Hertha terug te loodsen naar waar het thuishoort. Het is overigens niet voor het eerst dat hij in de hoofdstad aan de slag gaat: eerder stond Union Berlin op zijn cv. Verder kwam Leistner uit voor onder meer Dynamo Dresden, 1FC. Köln, Hamburg SV en Queens Park Rangers.

Bij STVV stond de verdediger uiteindelijk twee jaar onder contract. Daarin groeide hij ook uit tot aanvoerder van de ploeg. In totaal betwistte Leistner 52 wedstrijden voor De Kanaries.