Er is leven na de degradatie: 'Twee Duitse laagvliegers azen op komst Onuachu'

Er is leven na de degradatie: 'Twee Duitse laagvliegers azen op komst Onuachu'

09-07-2023 23:01
4

Zijn droomtransfer naar de Premier League is uitgedraaid op een nachtmerrie voor Paul Onuachu. Bij Southampton FC kon de ex-aanvaller van KRC Genk zijn stempel niet drukken en tot overmaat van ramp volgde aan het einde van de rit ook nog eens de degradatie. FC Augsburg en VFB Stuttgart willen Onuachu dat onheil echter besparen.

Beide Duitse laagvliegers hebben verregaande interesse in de Nigeriaanse spits, meldt de Duitse tak van Sky Sports. Zij hopen hem in de wacht te slepen. Gesprekken vonden al plaats, al belooft een transfer een lastige operatie te worden. In Engeland verdient Onuachu namelijk anderhalf miljoen euro netto per jaar. Daar kunnen zowel Augsburg als Stuttgart (voorlopig) niet aan.

Vooral in het geval van Augsburg wordt het bijna onmogelijk om dat te betalen, voegt Sky eraan toe. Lees: Onuachu zal water bij de wijn moeten doen. Stuttgart zou binnenkort wél over de nodige fondsen kunnen beschikken. Er hangt namelijk een verkoop van aanvaller Serhou Guirassy in de lucht. Hij zou meer dan tien miljoen euro waard zijn.

Overigens presteerden zowel Augsburg als Stuttgart vorig seizoen ondermaats. Die eerste club eindigde nét op de laatste veilige plek, die laatste moest zelfs barrages spelen om het behoud te verzekeren. Dat lukte uiteindelijk, door Hamburg SV af te houden.