UPDATE: 'Belgische club die Colo-Colo-spits op het oog heeft, is Union, niet Club'

UPDATE: 'Belgische club die Colo-Colo-spits op het oog heeft, is Union, niet Club'

08-07-2023 10:46 Laatste update: 09-07-2023 22:44
12

Van Afrika tot in Amerika, zoals de meeste clubs speurt ook Club Brugge overal ter wereld naar onontgonnen voetbaltalent. Mogelijk gaat het straks in zee met Damián Pizarro. De spits van Colo-Colo wordt alvast gevolgd door Blauw-Zwart, klinkt het lokaal.

Het Chileense DSports weet dat Club Brugge zich de voorbije dagen geïnformeerd heeft over Pizarro. Die is pas achttien jaar, maar krijgt de laatste tijd steeds meer kansen bij Colo-Colo. De piepjonge spits zit voorlopig aan negen wedstrijden op het hoogste niveau. Midden maart maakte hij zijn eerste en voorlopig enige treffer als prof.

Zijn doorbraak is dus nog erg pril, maar toch heeft Club Pizarro al nadrukkelijk in het oog. Voorlopig is er van een Brugs bod nog geen sprake. Mogelijk komt dat er verderop in deze transferzomer wel nog van. Club haalde de voorbije weken al twee nieuwe spitsen in huis. Bij Ludogorets plukte het Igor Thiago weg, terwijl Victor Barberá de overstap maakte van FC Barcelona B.

Update 9/7: Volgens de lokale journalist Jorge Hevia, werkzaam bij Radio Pauta, bestaat er wel degelijk Belgische interesse in Pizarro, maar niet van Club Brugge. Naar zijn oordeel is Union Saint-Gilloise de aanbidder. De Brusselaars worden geroemd om hun 'uitstekende campagne' in het voorbije seizoen.