'Zidane heeft een grote invloed gehad op mijn keuze om toch te blijven voetballen'

'Zidane heeft een grote invloed gehad op mijn keuze om toch te blijven voetballen'

07-07-2023 23:26
1

Zidédine Zidane heeft de carrière van Abner Felipe gered. Het destijds jonge talent speelde in de jeugd van Real Madrid, toen hij na een derde zware knieblessure op rij wilde stoppen met voetballen. De Franse trainer haalde hem over om dat niet te doen.

Tussen 2014 en 2018 kwam Abner uit voor de topclub uit Madrid. Hij slaagde er niet in om in het eerste elftal van Real te komen, wel kwam hij 24 keer uit voor Real Madrid Castilla. Daar kreeg hij vaak te maken met blessureleed. Hij besloot na de derde zware blessure om te stoppen met voetballen. "Het gebeurde op de training en ik wist meteen dat het ernstig was", begint Abner in gesprek met Marca

"Op weg naar de kleedkamer besloot ik te willen stoppen. Ik wist hoe moeilijk de revalidatie was en hoe lang dat duurde. Dan moet je dat hele proces opnieuw doorlopen. Ik was net een maand terug." Abner werd vervolgens door hoofdtrainer Zidane naar zijn kamer geroepen. "Ik moest naar kantoor komen en daar vertelde hij me dat ik niet moest stoppen."

"Zidane zei me dat ik nog jong was en een hele carrière voor me had", vervolgt Abner, die tegenwoordig voor RWD Molenbeek speelt. "Hij heeft een zeer grote invloed gehad op mijn keuze om toch te blijven voetballen. Ik was altijd een heel opgewekte jongen, ongeacht de omstandigheden, altijd positief denkend. Dus belde hij me vaak om dat te benadrukken, dat ik altijd een glimlach op mijn gezicht had en hij wilde dat ik zo doorging. Hij heeft heel veel voor me betekend."