OFFICIEEL: Oostende laat keeper Schelfhout gaan en plukt opvolger weg bij Beveren

OFFICIEEL: Oostende laat keeper Schelfhout gaan en plukt opvolger weg bij Beveren

06-07-2023 16:26

KV Oostende heeft een wissel doorgevoerd onder de doellat. Jordy Schelfhout komt vanaf nu niet langer uit voor de kustploeg. In zijn plaats is de degradant gaan shoppen bij SK Beveren. Daar plukte het Brent Gabriël weg.

Zowel Oostende als Beveren maken het nieuws bekend via hun officiële kanalen. De 24-jarige Gabriël trekt de deur van de Freethiel achter zich dicht om zijn heil te zoeken aan de Noordzee. Daar ondertekende hij een overeenkomst van twee seizoenen, met optie op een bijkomend jaar. Het opleidingsproduct van Club Brugge stond sinds 2019 onder contract bij Beveren.

Veel speelminuten wist Gabriël er evenwel niet te verzamelen. In zijn eerste twee seizoenen mocht hij vijf keer aantreden in de Jupiler Pro League, maar voor het overgrote deel moest onze landgenoot de bank warmen. Dat was in de voorbije jaargang niet anders. Ook een uitleenbeurt aan FCV Dender bracht geen soelaas, al mocht Gabriël daar wel twee wedstrijden keepen in de beker.

Welke rol Gabriël bij KV Oostende (een kersverse reeksgenoot van Beveren) zal krijgen, valt nog af te wachten. De concurrentie van Schelfhout hoeft hij in ieder geval niet meer te vrezen. Die 22-jarige doelman liep eind juni uit zijn contract aan de zee. KVO heeft beslist om daar geen vervolg meer aan te breien.