Engelse pers is zeker: 'Arsenal heeft Rice binnen voor Engels record'

Engelse pers is zeker: 'Arsenal heeft Rice binnen voor Engels record'

05-07-2023 10:29

Arsenal en West Ham United zijn akkoord over de historische transfer van Declan Rice. Met dat nieuws pakt Sky Sports woensdagochtend uit. The Gunners betalen bijna 123 miljoen euro voor de Engelse middenvelder.

De onderhandelingen tussen Arsenal en West Ham bereikten de laatste dagen het kookpunt. Dinsdagavond zijn eindelijk de handen geschud: Rice maakt voor bijna 123 miljoen euro de overstap naar het Emirates Stadium. Volgens Sky Sports zal hij op korte termijn een medische keuring ondergaan. Rice was zelf al akkoord met Arsenal.

Arsenal betaalt in eerste instantie 117 miljoen euro aan West Ham, verdeeld over twee jaar. De overige miljoenen komen vrij als Rice aan bepaalde doelstellingen voldoet.

Nog nooit betaalde Arsenal zoveel geld voor een speler. Het record staat nu nog op naam van Nicolas Pépé, die in 2019 een slordige 84 miljoen euro kostte. The Gunners vestigen bovendien een Premier League-record, die sinds de winter op naam stond van Chelsea en Enzo Fernández (121 miljoen).

Rice (24) speelde tien jaar voor West Ham en kwam tot 245 optredens voor de Conference League-winnaar. Hij wordt na Kai Havertz de tweede topversterking in Noord-Londen. Jurriën Timber is de volgende die de oversteek moet maken. De verdediger van Ajax gaat Arsenal om en nabij de 45 miljoen euro kosten.