OFFICIEEL: Anderlecht bindt doelman Coosemans vier jaar langer aan zich

OFFICIEEL: Anderlecht bindt doelman Coosemans vier jaar langer aan zich

04-07-2023 18:42 Laatste update: 18:47
11

RSC Anderlecht houdt Colin Coosemans dan toch langer aan boord. De doelman liep enkele dagen geleden uit zijn verbintenis in het Astridpark, maar er werd vrij snel een akkoord gevonden over een verdere toekomst. Zijn nieuwe deal loopt vier jaar verder.

Coosemans heeft dus een vers contract tot medio 2027 ondertekend, meldt Anderlecht op haar eigen website. Dat is een opvallend lange periode, temeer omdat hij nog steeds wacht op zijn debuut voor paars-wit. In de zomer van 2021 stapte Coosemans over van KAA Gent. In Brussel mocht hij sindsdien al regelmatig op de bank plaatsnemen, maar zelf minuten maken zat er nog niet in.

Mogelijk verandert dat in de komende jaren. In welke rol Anderlecht hem in dienst houdt, is niet helemaal duidelijk. Als eerste keuze onder de dwarsligger lijkt uitgesloten, maar de kans bestaat dat Coosemans een plekje opschuift in de hiërarchie en de nummer twee in lijn wordt. De laatste maanden nam Bart Verbruggen de honneurs waar, terwijl Hendrik van Crombrugge zich kon schikken in een ondersteunende rol.

Verbruggen heeft intussen echter een toptransfer naar Brighton & Hove Albion beet. Van Crombrugge zou dan weer op vertrekken staan. Als dat laatste het geval is, lijkt Anderlecht hoe dan ook een nieuwe eerste keeper te zullen zoeken.