OFFICIEEL: Shakhtar Donetsk verrast met Nederlandse trainer Van Leeuwen

OFFICIEEL: Shakhtar Donetsk verrast met Nederlandse trainer Van Leeuwen

03-07-2023 22:12

Patrick van Leeuwen gaat aan de slag als hoofdtrainer van Shakhtar Donetsk. De Nederlandse oefenmeester is maandag gepresenteerd en zal komend seizoen actief zijn in de Champions League.

Van Leeuwen tekent voor twee jaar bij Shakhtar en komt over van Zorya Luhansk, waar hij ondanks de oorlog een jaar werkzaam was. Met zijn voorgaande club eindigde Van Leeuwen op een knappe derde plek in de competitie, waardoor hij nu de kans krijgt bij de kampioen van Oekraïne. De Nederlander is de opvolger van Igor Jovicevic, die vorig seizoen met Shakhtar nog tegenover Feyenoord stond. Met Shakhtar gaat Van Leeuwen komend seizoen acteren in de groepsfase van de Champions League. 

Na een korte loopbaan als speler ging Van Leeuwen in 2000 aan de slag als coördinator jeugdopleiding bij Feyenoord. Daarna volgde een kleurrijke route door Europa als trainer en directeur in het buitenland: eerst werd hij hoofd jeugdopleiding van zijn huidige club Shakhtar, daarna ging de Assenaar aan de slag bij Kairat Almaty, Maccabi Tel Aviv, Zorya Luhansk en nu dus opnieuw Shakhtar.