OFFICIEEL: Recordtransfer voor Newcastle United: Tonali komt van Milan

OFFICIEEL: Recordtransfer voor Newcastle United: Tonali komt van Milan

03-07-2023 13:13
5

Newcastle United heeft zijn eigen transferrecord geëvenaard. Sandro Tonali komt definitief over van AC Milan, dat volgens meerdere media zeventig miljoen euro ontvangt, inclusief bonussen.

Daarmee is de 23-jarige controleur de duurste aankoop in de clubhistorie van Newcastle, al deelt hij het record wel met Alexander Isak. De transfer van Tonali hing al enige tijd in de lucht, maar is nu officieel beklonken. Hij tekent een vijfjarig contract op St. James' Park. 

Italiaanse media meldden eerder nog dat Tonali helemaal niet happig was op een vertrek uit Milaan. Hij had zich voorgenomen om de rest van zijn carrière voor I Rossoneri te spelen. De boodschap dat de Italiaanse topclub hem vanwege de financiële voorwaarden wilde verkopen, kwam dan ook hard aan. Volgens La Republicca barstte hij zelfs in tranen uit.

Milan nam Tonali in de zomer van 2021 definitief over van Brescia, nadat de club hem al een seizoen huurde. De veertienvoudig Italiaans international stond toen al te boek als een groot talent en is uiteindelijk uitgegroeid tot een vaste waarde in San Siro.